Kedves Állatbarát!

Segítsünk Együtt!

Alapítványunk segítségével lehetőséget, teret tudunk biztosítani támogatóink, szimpatizánsaink számára, vagy hálás gazdiknak, hogy közösen még több segítséget tudjunk nyújtani.

„Ha visszatekintek több mint két évtizedes munkánkra az állatgyógyászat területén, úgy érzem, egy igazi örök csatamezőn ragadtunk. Igen, többen is, hisz a kisállatok egészségéért vívott küzdelem mindennapossá vált az életünkben, és ebben az ádáz küzdelemben nagyon sokan veszünk részt. A családom, a kollégáim, állatorvosok, asszisztensek, közigazgatásban dolgozók és a felelős kisállattartók is. Sikertörténeteink sora bizonyítja, hogy együtt, egymás munkáját támogatva, egymás gondolatait ismerve sikeresek lehetünk. A siker pedig boldog kutya- és macskaévekben, esetleg dorombolásban, dagasztásban vagy vakkantásban és farokcsóválásban mérhető. Nincs megállás, nincs pihenő, sőt minden nap tartogat egy új és még nehezebb feladatot. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hisz munkásságunk miatt sokan ismernek minket, és az utóbbi években sokan támogatnak is.” (Csasznek Imréné Linda a !KÁTA Kuratóriumának Elnöke)

A támogatás bármely módját szívesen fogadjuk, de a pénzbeli adományokat tudjuk a legcélzottabban felhasználni.

Hétköznapi segítség – együtt!

Hogy az összefogás erejével nyújtott segítség természetessé és hétköznapivá váljon.
Segíts Te is! Az állatvédelem otthon kezdődik!

„A nagylelkű ember mindig boldog. A kicsinyesnek megráncosodik a szíve, és sohasem éri el a boldogságot.” Jorge Bergoglio – Ferenc pápa

Kit támogat alapítványunk?

A Felelős Kisállattartás-ért Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy az anyagilag rászoruló gazdikat támogassa, segítse. Fő célunk azon kisállat-tulajdonosok támogatása, akik tudják, értik, vallják és elfogadják a kisállattartással kapcsolatos írott és íratlan szabályokat, ám az ezzel kapcsolatos anyagi terheket nehezen vagy egyáltalán, részben vagy egészben nem tudják vállalni.

Alapítványunk támogatja:

 • a környezetünkben élő idős, nyugdíjas embereket, akik felelős kisállattartóként viselnék gondját kedvencüknek, de anyagi kereteik nem vagy csak részben teszik lehetővé ezt.
 • a környezetünkben élő nagycsaládosokat, akik kisállattartóként viselnék gondját kedvencüknek, de anyagi kereteik nem vagy csak részben teszik lehetővé ezt.
 • a környezetünkben élő, több gyermeküket is egyedül nevelő szülőket, akik felelős kisállattartóként viselnék gondját kedvencüknek, de anyagi kereteik nem vagy csak részben teszik lehetővé ezt.

Alapítványunk támogatja a környezetünkben megtalált kóbor, elhagyott, beteg állatok gyógykezelését, akiknek elhelyezésében is segédkezünk, akár társszervezetek bevonásával is, hogy felelős kisállattartóhoz kerüljenek.

Alapítványunk támogatja a környezetünkben található oktatási, nevelési intézményeket, hogy a jövő generációi megismerkedhessenek a felelős kisállattartás alapvető szabályaival, elvárásaival. Valljuk, hogy a kisállattartás felelősségének megismertetése, az állatokkal való helyes bánásmód és a tágabb értelemben vett környezettudatos életmód elsajátítása már az óvodás korosztálynál elkezdhető, és megfelelő témaválasztással akár a középiskolásoknál is sikerre vihető.

Érzékenyítő programokat szervezünk terápiás kutyák és egzotikus kisállatok bevonásával kisgyerekeknek, iskolásoknak. Szemléletformáló, a felelős döntéshez szükséges tényeket feltáró programjainkat a különböző korosztályoknak közérthetően, jól szemléltetett formában, élményprogramként közvetítjük.

Támogatjuk a szülők, nevelők, pedagógusok továbbképzését, szemináriumait, így közvetve a jövő nemzedék felelős kisállattartási kultúráját fejlesztjük.

Támogatásaink kizárólagos kedvezményezettjei a kisállatok, illetve a nekik nyújtott állategészségügyi szolgáltatás finanszírozása, mely biztosítja az alapvető állatjólétet a kedvenceknek.

Kinek a támogatását várjuk?

Alapítványunkat az alábbi módokon lehet adománnyal támogatni:

 • közvetlen átutalással az alapítvány bankszámlájára
 • adó 1%-kal
 • online adományjegy megvásárlásával – webáruházban
 • kihelyezett adománygyűjtő dobozainkba helyezett készpénzzel
 • adományjegy megvásárlásával
 • +1 mozgalom alapján (Adj egyet ajándékba) – a rendelőnkben

Önkéntesek, segítők

Segítőket keresünk

 • online tevékenységhez
 • célzott tárgyi adománygyűjtéshez partnereinknek
 • koordinátori területre

Rendezvények szervezésében, érzékenyítő programjaink lebonyolításában örömmel fogadjuk a felelős kisállattartás iránt elkötelezett 16 év feletti segítők jelentkezését.

Felelős kisállattartás

Kulturált, felelős, humánus, egészséges kisállattartás az állatjólét szem előtt tartásával.

Hétköznapi segítség – együtt! Hogy az összefogás erejével nyújtott segítség természetessé és hétköznapivá váljon.

Segíts Te is! Az állatvédelem otthon kezdődik!

2017. évtől alapítványunk fogadni tudja a munkavállalók által rendelkező nyilatkozattal átirányított személyi jövedelemadójuk 1%-át. Kérjük, a környezetében elérhető könyvelőirodákba juttassa el nyomtatványunkat!

Kérjük, amennyiben módjában áll és egyetért alapítványunk célkitűzéseivel, támogasson minket a céljaink elérésében adományával.

Adószám: 18621824-1-43Bankszámlaszám: 11718000-21150643

Nagylelkű támogatásukban bízva, az elhagyott vagy segítségre szoruló cicák és kutyusok nevében tisztelettel üdvözli

Csasznek Imre alapító és Csasznek Imréné Linda a !KÁTA Kuratóriumának Elnöke

Az alapítvány tisztségviselői, segítői munkájukat társadalmi feladatként, önzetlenül végzik, így a közzétett pénzügyi beszámolókból is ellenőrizhető, hogy tiszteletdíj vagy költségtérítés nem kerül elszámolásra. A befolyt támogatások nyomon követésére minden támogatónk jogosult.